marți, 23 martie 2010

Băsescu dă cu bâta-n Universitate

Declaraţie politică

Stimaţi colegi,

Luna trecută, la dezbaterea pentru legile Educației, președintele Băsescu, vrând, ca de obicei, să se dea în spectacol, a dat cu bâta în baltă, comparând Universitatea din Oradea cu Univestatea ”Spiru Haret”. Cel care se vrea ”părintele națiunii”, generalizează câteva cazuri nefericite și aruncă anatema asupra tuturor celor ce au trecut pragul Universității din Oradea, fie ca profesori, fie ca studenți.
Sunt aici pentru a apăra onoarea acestor sute de profesori, mii de studenți și sute de mii de absolvenți. Pentru că acești profesori și-au câștigat reputația prin profesionalism. Pentru că acești studenți și absolvenți și-au obținut notele și diplomele prin muncă cinstită și seriozitate.
Universitatea din Oradea este o instituție de învățământ prestigioasă, care pregătește an de an mii de studenți în 53 de domenii cu 124 de specializări. Chiar dacă au existat câteva greșeli izolate, cândva în timp, și chiar dacă au existat câțiva oameni care s-au dedat la ilegalități, trebuie să dovedim înțelepciunea de a nu generaliza aceste cazuri și să îi pedepsim doar pe cei vinovați. Numai cine nu muncește, nu greșește. Dacă vrem să fim obiectivi și corecți, trebuie să vedem strădaniile făcute de această instituție pentru a progresa și a depăși dificultățile apărute pe parcursul evoluției sale. Și, de asemenea, avem obligația să observăm importanța sa, socială, culturală și economică, pentru întreg Nord-Vestul țării.
Traian Băsescu nu are nici un drept să vorbească astfel despre Universitatea din Oradea. Funcția de președinte al României nu te face atoateștiutor și nici nu îți dă dreptul să faci judecăți de valoare exhaustive. Un adevărat președinte al României nu are voie să bată câmpii, fără să știe despre ce este vorba în realitate. Un adevărat președinte al românilor nu își poate permite să calce în picioare demnitatea a sute de mii de oameni.
Dar Traian Băsescu are o scuză: el este doar o caricatură de președinte al României. Și probabil că asta, în opinia lui, îi dă dreptul să ia totul în derâdere, să batjocorească oamenii după bunul plac și să arunce primul piatra. Din fericire, clipele sale la Cotroceni sunt numărate...


Senator Cornel Popa
8.09.2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu