miercuri, 24 martie 2010

Despre cheltuielile preşedintelui darnic cu banii publici

Declaraţie politică

Stimaţi colegi,

Iată că, sfidând voința Parlamentului României, președintele Băsescu a promulgat decretul pentru referendumul pentru reducerea numărului de aleși și pentru trecerea la Parlamentul unicameral.
Scopul lui Traian Băsescu este clar: să își oprească degradarea vertiginoasă de imagine pentru a mai ajunge odată la mierea cea dulce de la Cotroceni. Și planul lui este la fel de simplu: să deturneze privirea românilor de la impotența Guvernului pe care l-a păstorit în acest an, aruncând pe piață referendumul pentru așa-zisa reformare a Parlamentului.
În disperarea sa, cel ce va fi în curând fostul președinte al României, încearcă să pozeze iar în ”croitorașul ce viteaz”, sperând să atragă simpatia electoratului mai slab de înger, scoțându-ne pe noi, parlamentarii, vinovați pentru lipsa banilor la Bugetul de Stat și pentru incapacitatea sa managerială și politică. Doar lacrimile au mai lipsit de data aceasta...
De ce are Băsescu nevoie de acest penibil subterfugiu? Pentru că e cu musca pe căciulă! Întrebați pe oricine: ce a făcut președintele Băsescu în acești cinci ani de mandat? Veți primi același răspuns: s-a certat cu Tăriceanu, cu Parlamentul, cu PNL, cu PSD, cu Rusia, cu presa, cu judecătorii, cu oamenii de afaceri, cu oricine a apucat. Altceva?! Și-a promovat fetele, protejatele și partidul. Altceva?! Doar amenințări, înjurături și hăhăieli...
Adică, țara moare de foame și Băsescu face pe Muma Pădurii... De asta avem noi nevoie acum?! Asta e soluția lui Băsescu și a PDL pentru o Românie prosperă?! Constituția României îi cere președintelui să fie un mediator, nu o sperietoare. Dar este evident că așa ceva e prea mult pentru un marinar arțăgos, căci singurul rol pe care știe să îl joace e cel de Baba Cloanța Cotoroanța.
Pentru că se simte vinovat pentru starea țării, Băsescu va vorbi în campanie despre referendum și Parlament, nu despre el. Pentru a-i da o mână de ajutor, îi propun lui Traian Băsescu să explice românilor ce rost are acest referendum, dacă Uniunea Europeană cere tuturor țărilor membre să aibă parlamente bicamerale până în 2015! De asemenea, îi sugerez lui Traian Băsescu să explice românilor cât vom cheltui cu acest referendum și cât cu cel ce va trebui făcut din nou în 2014, pentru revenirea la structura de acum! Și, dacă nu va fi fost luat încă la huiduieli şi înjurături, să le spună oamenilor și de unde va plăti România această campanie mascată pe care și-a inventat-o.
Mai e un lucru pe care Traian Băsescu trebuie să îl explice: banii publici pe care îi cheltuie cu nesimțire. De parcă nu e destul că se plimbă zilnic prin toată țara cu elicopterul pe banii românilor, cel care mai este pentru numai o lună președintele României, are și un stufos staff de consilieri. La o simplă privire la organigrama Administrației prezidențiale vedem că pe lângă Cancelarie, există și 12 departamente și 2 compartimente. Dacă tot nu se vede nimic în urma lui după cinci ani, la ce folosesc toate acestea?! Și pentru ce are nevoie de 11 consilieri de stat și 9 consilieri prezidențiali, plătiți pe banii românilor?! Ca să îi găsească subiecte de ceartă?! Ca să îi inventeze perdele de fum, asemeni acestui referendum inutil? Sau ca să îi răsplătească din banii românilor pe aplaudacii lui?!
În consecință, înainte de a vorbi de banii publici, îi cer lui Traian Băsescu să explice românilor de ce în toată această perioadă de criză nu a redus cheltuielile Administrației prezidențiale?! Și îi mai cer să anunțe cu cât va reduce aparatul prezidențial și cheltuielile pe care le face cu deplasările în luna care i-a mai rămas de stat la Cotroceni.
De asemenea, îl provoc pe Băsescu să își arate grija față de țară și să anunțe că, după ce nu va mai fi președinte, nu va mai cheltui bani publici. Să le dea românilor un prim exemplu de sacrificiu și să le spună că, din decembrie, după terminarea mandatului său va renunța la limuzina blindată și la gorilele de pază și la cabinetul de fost președinte la care îl îndreptățește legea. Nici Baba Cloanța, nici Muma Pădurii nu au nevoie de paznici și nici de ajutoare. Fuge lumea de ele oricum…

Senator Cornel Popa
26.10.2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu