miercuri, 24 martie 2010

Cine spune adevărul?

Declaraţie politică

Suntem în campanie electorală, stimaţi colegi, ştim asta pentru că ne obturează orizontul miile de afişe cu referendumul de campanie al preşedintelui. În schimb, nu vedem o confruntare de idei şi de programe electorale, nu vorbim despre mandatul prezidenţial. Când să mai facem asta, dacă toată ziua cineva provoacă un scandal?
Şi dacă nu avem scandal, avem declaraţii care bagă groaza în noi: fie concedieri pe bandă rulantă, fie salarii şi pensii diminuate. Ultima soluţie găsită de partidul prezidenţial este radicală şi absurdă: reducerea salariilor şi pensiilor.
Mă văd nevoit să mă întreb şi să vă întreb cine spune adevărul, pentru că şi înainte de această declaraţie şi după ea, domnul Boc ne-a asigurat că situaţia este sub control, că sunt bani de salarii şi pensii. Şi atunci? Care este de fapt situaţia reală a acestei ţări? Unde suntem acum, când Statele Unite ale Americii au ieşit din criză, când Europa îşi revine după recesiune?
Ne-au pierdut guvernanţii printre declaraţii şi asigurări, printre ameninţări şi apoi reveniri asupra lor. Chiar nu mai înţelegem nimic. Fac apel la coerenţă din partea acestora. Sunt atât de mulţi purtători de mesaje, încât nu mai ştii ce variantă este cea adevărată sau cel mai aproape de adevăr, măcar.
Chiar asta înseamnă campanie electorală în anul 2009? Să sperii alegătorii, să îi zăpăceşti, pentru ca în final să le prezinţi o soluţie miraculoasă care să te propulseze pe primul loc absolut în cursa prezidenţială? Nu mai există pic de milă pentru acei oameni cu salariul minim pe economie, care se simt ameninţaţi zilnic?
Ce mă sperie este faptul că purtătorii aceştia de mesaje trec rapid la alt subiect: economia fantastică pe care o fac dând afară nu ştiu câţi oameni. Ştiţi care este categoria aceea de aşa zişi funcţionari disponibilizaţi? Cei de la îngrijire şi curăţenie, cei cu salariile cele mai mici, cei care nu contează de fapt când se calculează măririle salariale. În locul acestora se creează posturi de conducere peste posturi de conducere, de consilieri şi altele… pentru cei care au recomandare.
Da, domnule Boc, am înţeles exact strategia dumneavoastră de ieşire din criză. Din păcate vorbim numai despre ieşirea familiei şi a partidului dumneavoastră din criză, nu a României.
Şi, în final, întreb încă o dată: sunt bani de salarii şi pensii până la sfârşitul anului?
Mulţumesc!

Senator Cornel Popa
2.11.2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu