marți, 23 martie 2010

Situaţia DN 76 Oradea - Deva

INTERPELARE

Adresată Ministerului Transportului şi Infrastructurii
Domnului ministru Radu Berceanu
De către dl. senator CORNEL POPA
Circumscripţia electorală: nr. 5 Bihor
Grup Parlamentar: P.N.L.
Şedinţa Senatului din data de: 07.09.2009


Obiectul şi motivarea interpelării: Situaţia DN 76 Oradea - Deva

Domnule ministru,

Drumul naţional 76 Oradea – Deva este unul dintre cele mai tranzitate din zona de vest a ţării, motiv pentru care deteriorarea acestuia se produce rapid şi cu efecte vizibile asupra traficului care este din ce în ce mai îngreunat.
Eforturile mele de a reabilita tronsonul au dat roade în guvernarea Tăriceanu, reuşind să îl înscriu în planul de modernizare a infrastructurii zonale. Firesc era ca până la această dată să fi început lucrările şi chiar să fie în stadiu avansat, drumul naţional 76 urmând să intre în categoria drumurilor civilizate dintr-o ţară aflată în Uniunea Europeană .
Având deja experienţa cu centurile ocolitoare ale oraşelor Ştei (Beiuş-Ştei-Vaşcău) şi Aleşd (Sud şi Nord), tronsoane care ar fi trebuit să fi intrat până acum în fazele de proiectare execuție, care sunt mult întărziate față de planul inițial, veţi înţelege preocuparea mea pentru a cunoaşte în detaliu graficul lucrărilor de reabilitare a infrastructurii judeţului Bihor.
Considerând cele de mai sus şi având în vedere situaţia de fapt din teren, vă rog să răspundeţi la următoarele întrebări:
1. Mai este DN 76 Oradea – Deva pe lista drumurilor programate pentru reabilitare în viitorul apropiat?
2. Care este graficul lucrărilor în zonă şi în ce stadiu sunt acestea sau formalităţile care preced reabilitarea propriu-zisă?


Solicit răspuns scris şi oral.
Vă mulţumesc!

Senator Cornel Popa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu