marți, 23 martie 2010

Tărăgănarea rezilierii contractului dr. Buzle Gavril

INTERPELARE

Adresată Agenția Domeniilor Statului
Domnului președinte Marian ZLOTEA
De către dl. senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: nr. 5 Bihor
Grup Parlamentar: P.N.L.
Şedinţa Senatului din data de: 01.09.2009


La începutul anului 2009, în urma unor sesizări venite de la cetățenii din comuna Sârbi, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor a demarat o anchetă cu privire la acțiunile de tuberculinare și vaccinare anticărbunoasă la bovine prestate de medicului veterinar dr. Buzle Gavril.
În urma cercetărilor, a reieșit că medicul reclamat a falsificat în mod fraudulos tabelele de acțiuni veterinare, trecând în plus, numai în satul Burzuc, unul din cele șapte ale comunei, ”246 capete de bovine la acțiunea de tuberculinare și 101 capete de bovine la acțiunea de vaccinare anticărbunoasă bovină”.
Ulterior, în data de 1 iunie 2009, un nou control a fost efectuat de către un inspector al ANSVSA, dl. Traian Enache, care a confirmat rezultatele anchetei.
Ca urmare a rezultatelor inițiale ale controlului, DSVSA Bihor l-a sancționat, în luna aprilie 2009, pe dr. Buzle Gavril cu 10.000 lei și a întreprins măsurile necesare pentru recuperarea sumelor ilegal decontate. Ulterior, după controlul efectuat de inspectorul Traian Enache, în 6 iulie 2009, DSVSA Bihor a luat decizia rezilierii contractului de concesionare și a trimis pentru aprobare la ANSVSA referatul și documentele ce au stat la baza acestei măsuri. De precizat că printre aceste documente se afla și un memoriu semnat de 300 de cetățeni din comuna Sârbi, care cereau rezilierea contractului cu medicul veterinar dr. Buzle Gavril.
Interpelându-l pe Marian Zlotea, președintele ANSVSA, dumnealui ne-a comunicat că instituția pe care o conduce dorește schimbare acestuia, dar medicul veterinar are contract de concesiune cu Agenția Domeniilor Statului, fără de acordul căreia nu se poate rezilia contractul. În acest sens, dl Zlotea ne-a informat că, prin adresa nr. 8416/28.07.2009, a comunicat ADS acordul pentru rezilierea Contractului de concesiune nr. 1262/01.09.1999.
Cu toate acestea, însă, dr. Buzle Gavril prestează în continuare servicii de activități veterinare pe raza comunei Sârbi, deși au trecut mai bine de două luni de la trimiterea adresei ANSVA către ADS. De atunci, și un melc ar fi făcut drumul de la București la Oradea, darămite o hârtie oficială...
Chiar așa de complicat era pentru două instituții ale statului să rezolve această problemă gravă în maxim două zile? Să înțelegem că astfel de cazuri de încălcare flagrantă a legii nu reprezintă o prioritate pentru instituția dumneavoastră? Sau că în aceste două luni ați efectuat o anchetă proprie pentru a verifica veridicitatea constatărilor ANSVA? Sau că cineva din ADS are interesul ca acest contract să nu se rezilieze?!
În condițiile în care avem de-a face cu un hoț dovedit chiar de instituțiile statului român și este în joc sănătatea locuitorilor comunei Burzuc, precum și a animalelor lor, vă anunț că ne rezevăm dreptul de vă acționa în instanță în cazul nerezolvării acestei probleme de urgență.
Ca urmare, vă cer să răspundeți la următoarele

Întrebări:

1. De ce ADS nu a dat curs adresei ANSVA nr. 8416/28.07.2009?
2. Ce motivație există pentru această întârziere de mai bine de două luni?
3. Ce măsuri concrete veți lua pentru a remedia această gravă eroare și a da curs dorinței cetățenilor din comuna Sârbi de a nu îl mai avea ca medic veterinar pe dr. Buzle Gavril?

Solicit răspuns scris şi oral.
Vă mulţumesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu