marți, 23 martie 2010

Discontinuitatea finanţării pentru achiziţionarea laptelui praf

ÎNTREBARE
adresată
MINISTRULUI SĂNĂTĂŢII
Domnul dr. Ioan BAZAC


Referitor la discontinuitatea finanţării pentru achiziţionarea laptelui praf necesar copiilor cu Sindromul de malabsorbţie şi diaree cronică


Săptămâna trecută un grup de medici din cadrul Spitalului Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu” Oradea mi-au adus la cunoştinţă o situaţie extrem de gravă cu care se confruntă spitalele de copii şi mi-au cerut sprijinul pentru a aduce această problemă în atenţia dumneavoastră.

Astfel, din cauza neaprobării Bugetului de Stat pe anul în curs, a apărut o discontinuitate în finanţarea Programului Naţional de Sănătate a Femeii şi Copilului, subprogramul 1.3, obiectivul 14.3: Sindromul de malabsorbţie şi diaree cronică la copil.

Ca urmare, din lipsă de fonduri pentru acest Program, conducerea Spitalului Clinic Municipal a fost nevoită să achiziţioneze din bugetul unităţii laptele praf necesar acestor copii.


În condiţiile în care, cu siguranţă, în această situaţie se află toate unităţile sanitare de profil din România şi este in joc viaţa a numeroşi copii, vă solicităm un răspuns, în scris, la următoarele întrebări:

1. Ce măsuri concrete veţi întreprinde pentru a remedia în regim de urgenţă această discontinuitate?

2. Ce măsuri veţi întreprinde pentru a evita repetarea acestui incident şi în anii următori?


Senator Cornel Popa

26.01.2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu