marți, 23 martie 2010

Marginalizarea judeţului Bihor


INTERPELARE


Adresată: Domnului Emil BOC, Prim-ministru al României
De către dl. senator CORNEL POPA
Circumscripţia electorală: nr. 5 Bihor
Grup Parlamentar: P.N.L.
Şedinţa Senatului din data de: 4 iunie 2009
Obiectul interpelării: Marginalizarea judeţului Bihor



Stimate domnule prim-ministru,

În timpul Guvernării Tăriceanu am reuşit să scot Bihorul din conul de umbră în care a fost aruncat de guvernările precedente, prin susţinerea proiectelor privind introducerea judeţului Bihor în traseul Autostrăzii Transilvania, finanţarea lucrărilor pentru apă şi canalizare în 22 de localităţi bihorene, finanţarea lucrărilor pentru constucţia centurilor ocolitoare ale oraşelor Ştei şi Aleşd, achiziţionarea unui angiograf pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, înfiinţarea unui centru de boli cardiovasculare şi a unui centru oncologic în Oradea
Dar acum poziţia strategică şi bogăţiile Bihorului sunt total ignorate de guvernul pe care îl conduceţi, fără nicio explicaţie.
Nu pot să privesc nepăsător cum judeţul Bihor este marginalizat constant în puţinele luni de exerciţiu al guvernului pe care îl conduceţi.
Pe lângă faptul că majoritatea proiectelor iniţiate pentru judeţul Bihor în timpul guvernului Tăriceanu, proiecte care vizează confortul şi bunăstarea bihorenilor, nu şi-au găsit susţinere în actualul guvern (mă refer aici la sistarea lucrărilor la Autostrada Transilvania pe tronsonul din judeţul Bihor, la amânarea proiectelor de reabilitarea drumurilor naţionale care traversează judeţul Bihor,la amânarea lucrărilor la centurile ocolitoare ale oraşelor Ştei şi Aleşd, la sistarea lucrărilor pentru proiectele de apă şi canalizare din 22 de localităţi bihorene, la ignorarea totală a necesităţilor din sistemul sanitar bihorean, etc. ), acum guvernul pe care îl conduceţi a decis mutarea sediului regional al Inspectoratul de Stat în Construcţii de la Oradea la Cluj-Napoca, oraşul în care dumneavoastră aţi fost primar.
Cu toate că activitatea acestei instituţii a fost eficientă, bine organizată şi structurată, iar populaţia s-a obişnuit cu procedurile şi modul de lucru impelementat de către conducerea bihoreană, guvernul dumneavoastră cheltuie inutil bani, timp şi energie pentru mutarea acestei instituţii la Cluj, fără nicio explicaţie viabilă.
Cu toate că, pentru construcţia actualului sediu al Inspectoratul de Stat în Construcţii din Oradea, s-a cheltuit, acum şapte ani, o sumă importantă de bani, acum se cheltuie alţi bani pentru mutarea la Cluj.
Aşadar, având în vedere expunerea de mai sus, vă solicităm răspunsuri cu privire la următoarele probleme:

1. Care sunt factorii care au determinat luarea acestor decizii guvernamentale prin care s-a pus în umbră prestigiul judeţului Bihor?
2. Care sunt măsurile pe care le va lua Guvernul pentru a repara situaţia defavorizantă (injustă) creată pentru judeţul Bihor?

Solicit răspuns scris si oral


Vă multumesc,
Senator Cornel POPA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu