miercuri, 24 martie 2010

Utilizarea angiografului la Spitalul Județean Oradea


ÎNTREBARE


Adresată Ministerului Sănătății
Doamnului ministru Attila Cseke
De către dl. senator CORNEL POPA
Circumscripţia electorală: nr. 5 Bihor
Grup Parlamentar: P.N.L.
Şedinţa Senatului din data de: 22.02.2010

Obiectul şi motivarea întrebării: Utilizarea angiografului la Spitalul Județean Oradea



Stimate domnule ministru,

Spitalul județean din Oradea a fost dotat în urma demersurilor pe care personal le-am făcut cu un angiograf performant, de ultimă generație. Din păcate, acesta nu poate fi utilizat din cauza lipsei banilor pentru instrumentarul de unică folosință, ceea ce duce la situația ca pacienții cardiaci să suporte din buzunarul lor costuri foarte mari pentru investigațiile de specialitate, inclusiv deplasări în alte centre medicale dotate cu angiograf, precum Timișoara sau Cluj.
La toate acestea se mai adaugă și tergiversările și pasările de responsabilitate între Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Bihor.
În acest context, vă solicit ca, începând din acest an, să aveţi în vedere ca angiograful de la Spitalul județean Oradea să intre într-un program național prin care să se suporte de la buget cheltuielile cu instrumentarul de unică folosință.
Trebuie spus că veți salva cu atât mai multe vieți cu cât veți rezolva mai repede această includere a angiografului în programul național de finanțare pentru bolile cardiovasculare.
Solicit răspuns scris şi oral.

Vă mulţumesc,

Senator Cornel Popa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu