marți, 23 martie 2010

Mutarea sediului Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare

INTERPELARE

Adresată: Domnului Emil BOC, Prim-ministru al României
De către dl. senator CORNEL POPA
Circumscripţia electorală: nr. 5 Bihor
Grup Parlamentar: P.N.L.
Şedinţa Senatului din data de: 15 iunie 2009
Obiectul interpelării: Mutarea sediului Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare



Stimate domnule prim-ministru,

Dacă vă mai amintiţi, săptămâna trecută v-am adresat o interpelare pe tema marginalizării judeţului Bihor, în care vă întrebam care sunt raţiunile pentru care sediul Inspectoratului de Stat în Construcţii este mutat la Cluj-Napoca de la Oradea. Ei bine, la scurt timp după aceea, am aflat cu stupoare că şi sediul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare urmează să aibă aceeaşi soartă.

Daţi-mi voie sa fiu direct cu dumneavoatră: vreţi să vă bateţi joc de bihoreni şi să îi umiliţi pentru că au ales o administraţie locală liberală sau la mijloc e doar un mărunt orgoliu provincialist de a impune, cu forţa, Clujul ca o mini-capitală a Ardealului?!

Nu e destul că ne-aţi blocat toate fondurile pentru investiţiile demarate de ani buni în judeţ, acum vreţi să ne luaţi şi bruma de instituţii regionale ce am reuşit să o strângem de-a lungul anilor?! Nu contează că suntem între primele judeţe la sumele colectate la Bugetul de Stat şi asta ar trebui să ne îndreptăţească la un tratament preferenţial?! Nu contează că judeţul Bihor are un fond forestier mult mai mare decât toate celelalte judeţe din regiune, inclusiv Clujul, şi asta ar trebui să fie suficient ca să justifice existenţa sediului Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare la Oradea? Nu contează că vă plângeţi zi de zi la televizor că ţara e în criză şi nu aveţi bani de salarii, dar cu toate acestea sunteţi dispus să aruncaţi miliarde de lei doar pentru a muta cele două sedii în oraşul dumneavoastră de baştină?! Vreţi egalitate şi solidaritate, nu-i aşa? Dar nu pentru căţei...

În consecinţă, vă cer să îmi răspundeţi personal la următoarele întrebări:

1. Cum justificaţi decizia de mutare a sediului ITRSV la Cluj-Napoca?
2. Care sunt costurile financiare totale pe care le impune această mutare?
3. De unde veţi asigura aceste fonduri şi ce investiţii veţi sacrifica pentru ele?
4. Consideraţi justificată şi imperios necesară investiţia în mutarea de urgenţă a două instituţii regionale în condiţiile în care abia aţi reuşit să plătiţi salariile bugetarilor în luna aprilie?
5. Câte instituţii de stat au sediile regionale în Cluj şi câte în celelalte judeţe ale regiunii?
6. Ce sedii regionale veţi muta în Bihor pentru a stabili o minimă echitate între judeţe?

Solicit răspuns scris şi oral.

Vă mulţumesc,
Senator Cornel POPA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu